Delta-dunarii.jouwweb.nl

Castor                                          

Castorii sunt cele mai mari rozătoare acvatice.

Castorii sunt mamifere de lungime medie, având o lungime a corpului de până la 90 cm. Greutatea castorilor variază în dependenţă de specie de la 10 kg până 30 kg. Au o blană mătăsoasă, de culoare brună-roşietică. Castorii au un corp alungit, cu membre mici şi puternice. Coada lor neacoperită este mare şi lată.

La mijlocul iernii, castorii tineri îşi caută un partener de reproducere, cu care rămân în majoritatea cazurilor până la sfârşitul vieţii. Castorii se reproduc la sfârşitul iernii, în luna februarie, iar perioada de gestaţie durează aproximativ 100 de zile.De obicei o femelă dă naştere la 5-8 pui. Puii se nasc cu blană, cu ochii deschişi şi având dinţii incisivi dezvoltaţi. Puii rămân cu maturii până la maturitate.

Castorii pot fi găsiţi în preajma râurilor şi a bazinelor acvatice medii şi mari, în Europa, America de Nord şi în unele regiuni ale Americii de Sud.