Delta-dunarii.jouwweb.nl

Viesparul                                                  

Viesparul (Pernis apivorus) un pasăre răpitoare de zi, specializată în hrănirea cu larve şi cuiburi de viespii, consumând însă şi alte specii de insecte, reptile şi mamifere de dimensiuni mici.

Este o specie migratoare ce iernează pe continentul african.

Cuibăreşte în pădurile izolate şi în luminişuri situate în zona Europei temperate şi în partera de vest a Asiei. Ajunge adesea până în nordul Scandinaviei. Femela depune 1-3 ouă din aprilie până în iunie

Pasăre ierni din Africa de Vest, în special. Nigeria

Viesparul mănâncă în principal, larve, pupe de viespi, pentru adulţi, albine, bondari. Uneori, el mănâncă alte insecte şi reptile.