Delta-dunarii.jouwweb.nl

Vulturul Codalb                                     

Vulturul Codalb o specie protejată, intalnita in ultimul timp din ce in ce mai rar. Păsăre de prada, ce stationeaza la noi in ţara intre lunile martie – octombrie.

Cea mai mare păsăre ce se regaseste pe teritoriul Deltei Dunării. Coloristica corpului este maro, capul si coada fiind albe, penele de zbor negre. Se hrăneşte cu mamifere, peşti, broaşte, şerpi etc.

Femela depune 1-2 ouă, o data la doi ani. Perechea de Codalbi are mai multe cuiburi care sunt folosite prin alternantă de-a lungul anilor, cuiburi uriaşece sunt asezate la înălţime.

In special zonele in care se afla bazine de apă , in toamna migrand catre zonele Mediterane.