Delta-dunarii.jouwweb.nl
Home » Floră şi Faună » Păsări » Wader » Egretă Mare

Egretă Mare                                            

Egretă Mare, specie protejată, în prezent fiind imputinata datorita vânării în trecut pentru penele ei ornamentale dar şi în urma modificarilor habituale facute de catre om. Specie ce se acomodeaza greu cu prezenta omului în mediul sau de viaţa.

Penajul este alb uniform, cioc alungit de culoare galben-portocaliu.

Femela depune în lunile aprilie-mai, 3-4 ouă albastru-verzui deschis, a caror clocit este asigurat de ambii parteneri. Puii ies după o incubatie de 25-27 de zile.

Se intalneste în anotimpul cald indeosebi in Delta Dunării. Cuibareste prin intinderile de stuf, în locuri mai putin expuse inundatiilor, ferite de zgomot şi de actiunea umană. Toamnă se retrage pentru iernare inspre Marea Mediterana, unele exemplare rămanand în zona apelor neinghetate în regiunea estica a Deltei Dunării, în iernile blande.