Delta-dunarii.jouwweb.nl
Home » Floră şi Faună » Păsări » Wader » Stârcul pitic

Stârcul pitic                                            

Stârcul Pitic, oaspete de vară la noi n ţara , greu de observat, datorită modului de viaţa retras în stufarisuri.

Penajul aripilor este de culoare ruginiu - închis. Crestetul, ceafa şi spatele la adulti au o culoare mai inchisă aproape de negru cu reflexii verzui, iar la exemplarele tinere culoarea roşie. Pieptul si abdomenul au culoarea ruginiu – inchis, la exemplarele tinere prezentand culori mai deschise, patate cu roscat şi cafeniu. Gât scurt, cioc galben cu partea dorsala neagra, picioare galben-verzui. Cromatica penajului se incadreaza perfect cu mediul de viaţă . Se hrăneste cu insecte, peşti şi alte animale acvatice.

Păsăre monogama, ce-si stabileste cuibul in colonii mici, pe un teren cu paie, stuf, frunze, in desisul stufului pentru a proteja puii de animalele de prada. Femela depune 2-5 ouă de culoare alb - albastrui.


Din primăvară până în septembrie il regasim ^^in majoritatea baltilor cu stufaris de la noi din ţara , cu predilectie în Delta Dunării. În toamna migreaza.

Maak een Gratis Website met JouwWeb