Delta-dunarii.jouwweb.nl

Mistreţ                                      

Mistreţul este un animal sălbatic,mamifer şi omnivor, în general nocturn. Aria sa de răspândire cuprinde întreaga Europă, nordul Africii inclusiv Munţii Atlas, mare parte din Asia, întinzându-se la sud până în Indonezia

În România populează pădurile, începând cu Delta şi Lunca Dunării, până în desişurile Carpaţilor.

Este colorat negru - cafeniu. Scoate sunete foarte asemănătoare celor ale porcilor domestici. Colindă în turmă pădurile şi culturile agricole de la marginea acestora.

Produce stricăciuni în special în lanurile deporumbşicartofi. Scroafa fată 4-6 purcei. Este vânat pentrutrofeuşi pentru carne.

Poate ataca omul, de aceea întâlnirea cu aceste animale trebuie evitată. Mistreţul este strămoşul porcului domestic.